Trolling Master er Europas største
Foto: Allan Rieck

1. MAJ 2015 • 10:57UGENS SUCCES • AF NIELS EBDRUP

Uge 18: Trolling Master er Europas største

Bornholm er blevet en trollingø

For 11. gang trak lystfiskerkonkurrencen Trolling Master Bornholm i sidste uge tusindvis af mennesker til Tejn. TV2 dækkede begivenheden og fortalte dermed resten af landet om en af Bornholms mange succeser.

Bornholm er nu ikke alene en ferieø og folkemødeø – det er også blevet en trollingø. Fortjenesten bærer Trolling Master Bornholm, som har udviklet sig til at være en af Europas største – hvis ikke største – lystfiskerkonkurrence.

– Det er Europas største af sin art, fortæller Jan Jørgensen, direktør på TV2/Bornholm, som er hovedarrangør af Trolling Master Bornholm.
– Når jeg siger "af sin art", er det fordi, jeg ikke ved, om der er andre andre typer lystfiskerkonkurrencer, der har flere deltagere. Jeg ved ikke, om der deltager over 1.000 fluefiskere i en konkurrence ved Balatonsøen i Ungarn. Men jeg ved, at der deltager 1.000 trollingfiskere i Trolling Master Bornholm, og at den næststørste trollingkonkurrence finder sted på Ålandsøerne i Finland og har omkring 100 deltagere.

Æren bør tilfalde de lokale
Trolling Master Bornholm viste også – endnu en gang – hvad Tejn formår. Både i forhold til at levere de fysiske omgivelser i form af Tejn Havn, og i form af det uroligt store lokale engagement, der muliggør fiskeeventen.

– Det er jo et stort arrangement, og det var flot i år. Men det, der skaber succesen, er det sammenhold omkring arrangementet, som der er i Tejn. Hvis ikke Tejn Borgerforening og Tejn Idrætsforening var parat til at gøre et utrolig stort stykke arbejde, kunne det ikke lade sig gøre. Det er dem, der sørger for maden og opstilling af boder, siger Jan Jørgensen.

Han mener derfor, at "Ugens Succes" i virkeligheden tilfalder de lokale i Tejn.
– Det er ikke mig eller TV2/Bornholm, der har skabt succesen. Succesen er skabt af et fællesskab på Bornholm – og det skal de være stolte af i Tejn, siger Jan Jørgensen.


19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste