Folkemødet mod madspild 
Mad skal spises - ikke spildes. Arkivfoto: 4H

9. JUN 2014 • 14:00FOLKEMØDET • AF DAN QVITZAU

Folkemødet mod madspild 

Mange debatter på årets Folkemøde på Bornholm sætter fokus på bekæmpelsen af madspild, men der er ingen grund til at stoppe ved snakken.

En ny undersøgelse viser nemlig, at befolkningen gerne vil minimere madspildet, når de spiser ude. Derfor giver Stop Spild Af Mad sammen med Unilever Food Solutions i år Folkemøde-deltagerne mulighed for at tage den gode mad fra Allinges cafeer og restauranter med sig.

- Madspild er blevet en fast del af Folkemødet, og emnet er i år så velrepræsenteret på debatprogrammet, at der nu er oprettet et officielt eventtag, fortæller stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, som i år medvirker i mange paneldebatter om madspild:

- Derfor et det kun naturligt ikke alene at debattere madspild - men også gøre en reel indsats mod det på Folkemødet. Stop Spild Af Mad og Unilever Food Solutions står sammen om at formidle gratis doggybags til Folkemødets spisesteder, så folk kan få muligheden for at tage den gode overskudsmad med sig fra cafeen eller restauranten.

Ifølge Unilever Food Solutions og Stop Spild Af Mad, skal det ikke være flovt at tage fra en restaurant med en doggybag, men derimod være noget, man som miljøbevidst dansker er stolt over at gøre. Af samme årsag er poserne omdøbt fra doggybags til goodiebags. Og allerede nu er der da også uddelt flere end 30.000 goodiebags siden januar 2013.

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

Mest læste