En ny og effektiv løsning
Der udføres altid en grundig fugtmåling, inden der gøres noget.

24. SEP 2013 • 16:40ADVERTORIALS - PRESSEMEDDELELSER FRA VORE KUNDER • AF PRESSEMEDDELELSE FRA FRA MALERFIRMAET BORG I RØNNE

En ny og effektiv løsning

Nu er der hjælp at hente til alle med fugt i underetagen

Rigtig mange husejere, boligforeninger og virksomheder har fugt I kælderen. Da den mest anvendte løsning på det problem, er et omfangsdræn til flere hundrede tusinde kroner, undlader mange at gøre noget ved problemet.

Nu er der hjælp I sigte. Det Nordsjællandske firma Drytech tilbyder nu en billig og effektiv løsning, som kaldes elektro-osmose.

Elektro-osmose er en elektro-kemisk proces, som er udviklet i det gamle DDR en gang i 60-erne.

Metoden går helt enkelt ud på at der monteres elektroder på husmuren, som sender elektroniske impulser ind I det fugtige murværk så vandet bliver positivt ladet. Via negativt ladede spyd bliver vandet ledt ud I jorden, og væk fra huset. Dette er ikke bare en billigere løsning end omfangsdræn, men også mere effektivt, da et omfangsdræn ikke forhindrer opstigende fugt, der faktisk er det største problem, når man oplever at kælderen er fugtig.

"Allerede efter tre-fire måneder er 30% af fugten væk og den kommer ikke igen", forsikrer Direktør Niels Olsen fra Drytech, der som de eneste I Danmark sælger det tyske Drymat-system, der er førende inden for produktion af elektro-osmose-systemet.

Garanteret virkning

"Hvis vores anlæg ikke virker, som lovet, så kommer vi og piller anlægget ned igen, og kunderne får alle deres penge tilbage," forklarer Niels Olsen, der påpeger, at der altid udføres en grundig fugtmåling, inden der gøres noget.

Denne måling danner så grundlag for den aftale der laves. Løbende fugtmålinger over det næste år, sikrer herefter at kunden hele tiden er bevidst om niveauet på afviklingen af fugtproblemet.

Bevarer kunsten

Drymat-systemet er længe blevet brugt i Tyskland, hvor 9000 huse allerede nyder godt af mere tørre kældre. Drymat-systemet er i en rivende udvikling overalt i verden og en af de referencer Drytech er rigtig stolte af, er det russiske kunstmuseum, The Hermitage I Skt. Petersborg, hvor 192 Drymat enheder sikrer de ca. 3.000.000 kunstskatte for eftertiden.

I danmark er systemet installeret i bl.a. "Den Gamle By" i Aarhus samt i det ene palæ på Amalienborg.
"Men over halvdelen af vores kunder er almindelige danskere, som ønsker en nemmere, billigere og mere effektiv metode til at slippe af med fugt I deres huse", slår Niels Olsen fast.

Billigere varmeregning

Sidst men ikke mindst påpeger Niels Olsen, at 1 kvm mur let kan indeholde 450 liter vand, og at fugt i væggene gør husene meget sværere at varme op. Så en tør kælder giver ikke bare et bedre indeklima, men gør også varmeudgifterne væsentligt lavere, og det er jo også værd at tage med slutter Niels Olsen.

Lokale samarbejdspartnere

Drytech ApS har en række samarbejdspartnere i hele Danmark, og på Bornholm er det malermester Claus Rasmussen fra Malerfirmaet Borg i Rønne, der er den lokale samarbejdspartner.
Du kan læse mere på Drytech.dk på internet.
Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen