Realdania giver 20 mio. kroner til konferencecenter
Green Solution House modtager 20 mio. kroner fra fonden Realdania. Illustration: 3XN Arkitekter

30. APR 2013 • 12:00RØNNE • AF HENRIK NIELSEN

Fra idé til virkelighed: Realdania giver 20 mio. kroner til konferencecenter

Green Solution House har mulighed for at blive katalysator for vækst på Bornholm

Bornholms bæredygtige konference- og videncenter, Green Solution House, har fået en økonomisk håndsrækning fra fonden Realdania. Den bidrager med 20 mio. kroner til at realisere tre nyskabende, grønne løsninger i det nye center, der skal demonstrere nye, bæredygtige løsninger. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Realdania.

Realdania bidrager til løsninger inden for dagslysoptimeret energiproducerende renovering, intelligent styring og visualisering af indeklima samt levende solafskærmning, aktiv vandrensning og klimatilpasset haveanlæg.

- En af de vigtigste udfordringer i byggeriet generelt er at vise, hvordan den eksisterende bygningsmasse kan energirenoveres. Alt for ofte integreres de bæredygtige materialer og energibesparende løsninger i byggeriet, uden at samspillet mellem løsningerne er dokumenteret. I Green Solution House skal materialer, løsninger, energiforbrug og indeklima løbende dokumenteres og kommunikeres, siger direktør Hans Peter Svendler fra Realdania.

Direktør Trine Richter fra Green Solution House ser det som en vigtig anerkendelse, at Realdania har valgt at støtte tre konkrete løsninger i konference- og videncentret, som skal bygges ved Hotel Ryttergården i Rønne.

Bornholms Vækstforum har via EU's Regionalfond støttet Green Solution House med 15 mio. kroner, og formand Lars Nørby Johansen fra Bornholms Vækstforum ser det bæredygtige konference- og videncenter som et fyrtårn i Bornholms arbejde med at skabe et bæredygtigt samfund.

- Netop Green Solution House har mulighed for at blive katalysator for vækst på Bornholm, og Green Solution House går nu fra idé til virkelighed, siger Lars Nørby Johansen, der glæder sig over, at Realdania også ser muligheder i projektet.

Mest læste