En Mørk og positiv dag på biblioteket

En Mørk og positiv dag på biblioteket
Christian Mørk på Christiansø – ja, alene navnesammenfaldet siger det: Dér vender han gerne tilbage. Foto: Nina Bonnén Mourier
NOTITS | 26. APR 2024 • 08:00
Af:
Torben Østergaard
NOTITS
26. APR 2024 • 08:00

I tirsdags, den 23. april, lagde forfatteren Christian Mørk vejen forbi Christiansø Bibliotek til en spændende snak om livet som forfatter og som ungt menneske, der rejste alene ud i verden, samt om sin opvækst i et skuespillerhjem med forældrene Susse Wold og Erik Mørk.

Det fortæller naturvejleder Nina Bonnén Mourier i en mail til Tidende, idet hun fortsætter:

Christian Mørk har været på et skriveophold i Gudhjem via et kunstlegat fra Dansk Tennis Fond, men det sluttede den 25. april, hvorfor turen for ham via København går hjem til Paris, hvor han bor til daglig.

– Jeg blev inviteret til Christiansø ved et rent tilfælde, fortæller forfatteren Christian Mørk i mailen.

– Jeg er på kunstnerophold i Gudhjem for tiden og sad forleden på den lokale vinbar. Her mødte jeg et par lokale, der under en hyggelig snak spurgte, om ikke jeg kunne tænke mig at holde foredrag på Christiansø, hvor jeg aldrig havde været, og jeg sagde straks ja, fortsætter han.

Christian Mørk var stødt på forfatter og tidligere teaterchef for Rønne Theater Lars Holmsted og hans kone, kunstneren Lene Degett, som begge er aktive samarbejdspartnere i Naturpark Christiansø.

– Ud af et tilfældigt møde mellem, hvad man vel nærmest kan betegne som fagfæller, opstod muligheden for et eksklusivt forfatterforedrag på vores hyggelige lille bibliotek her på Christiansø, fortæller biblioteksassistent på Christiansø Bibliotek Charlotte Højvig Kring.

Christian Mørk runder af:

– Kort efter stod jeg på Christiansøs lille bibliotek og fortalte om, hvordan man i det hele taget lever som forfatter. Folk stillede bedre spørgsmål, end jeg har fået længe, lige på og helt uden forbehold. Det rystede os sammen. Og bagefter blev jeg inviteret til whiskysmagning hos øens whiskylag. En ting er sikker. Her kommer jeg gerne igen!