Putin genudnævner premierminister uden modstand fra oppositionen

10. MAJ 2024 • 19:25UDLAND

Mikhail Misjustin er fredag blevet genudnævnt som premierminister i Rusland, efter godkendelse af Statsdumaen.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har fredag genudnævnt Mikhail Misjustin som Ruslands premierminister, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Statsdumaen - underhuset i det russiske parlament - havde forud for udnævnelsen godkendt Vladimir Putins anmodning om, at han skal fortsætte på posten. Misjustin har siddet på posten siden 2020.

- Der er blevet ordnet mange ting trods svære vilkår, og jeg mener, at det ville være rigtigt for os at blive ved med at arbejde sammen.

- Jeg mener, at vi er på rette vej, sagde Vladimir Putin i forbindelse med nomineringen.

Ifølge Reuters valgte oppositionen i Statsdumaen at undlade at stemme i stedet for at stemme imod Vladimir Putins nominerede.

Efter udnævnelsen lød det fra Mikhail Misjustin, at han "vil gøre alt, hvad han kan" for at udvikle den russiske økonomi og "leve op til den tillid, folket har vist".

Den russiske præsident ser ikke ud til at ville skifte ud på nogle af de tunge poster i den russiske regering.

Således forventes det, at blandt andre forsvarsminister Sergej Sjojgu og udenrigsminister Sergej Lavrov også bliver siddende på toppen af deres respektive ministerier.

Den 58-årige Misjustin anses som en teknokrat, der har holdt den russiske økonomi kørende trods vestlige sanktioner. Forud for sin udnævnelse som premierminister, var han leder af Ruslands føderale skattevæsen.

Her siges det, skriver norske NTB, at han var med til at mere end fordoble landets skatteindtægter i løbet af de ti år, han var leder.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU