Forenede Arabiske Emirater afviser Netanyahus Gaza-forslag

11. MAJ 2024 • 02:03UDLAND

Emiratarabisk udenrigsminister siger, at Netanyahu ikke har autoritet til at bestemme andres roller i Gaza.

De Forenede Arabiske Emirater tager afstand fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahus, invitation "til at deltage i den civile administration af Gaza."

Det fremgår af et opslag på det sociale medie X fra De Forenede Arabiske Emiraters udenrigsminister, Abdullah bin Zayed , skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fra den emiratarabiske udenrigsminister lyder det, at Netanyahu "ikke har nogen legitim autoritet", til at bede nogen om at spille en bestemt rolle i Gaza.

Det var natten til fredag dansk tid, at den israelske premierminister i et interview i det amerikanske tv-show "Dr. Phil Primetime", udtalte sig om, hvordan Gazastriben i hans øjne fremover kan blive styret.

Ifølge Netanyahu vil der blive brug for en form for civil regering i Gazastriben, potentielt med hjælp fra De Forenede Arabiske Emirater og "andre, der ønsker stabilitet", sagde han.

Gazastriben er omkring 64 kvadratkilometer stort. Det svarer omtrent til Tårnby Kommune på Amager.

Området havde inden krigen en befolkning på 2,3 millioner mennesker. Over en million befinder sig nu i Rafah i det sydlige Gazastriben på grænsen til Egypten.

Rafah er i denne uge blevet genstand for en landinvasion af den israelske hær, som tirsdag morgen omkring klokken 07.00 kunne oplyse, at hæren havde taget kontrollen med den del af byen, som ligger i Gazastriben.

USA's præsident, Joe Biden, truede natten til torsdag dansk tid Israel med at standse våbenforsyninger, hvis Israel gennemfører en invasion.

Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, har bekræftet, at USA allerede har sat en levering af bomber på pause.

Dette påtalte Netanyahu også i sit interview i "Dr. Phil Primetime". Her sagde han, at han håber, at han og Joe Biden kan overkomme deres uenigheder i forbindelse med Israels krig i Gazastriben.

Ifølge Israels regering er 263 soldater blevet dræbt under krigen. Hamas i Gazastriben siger, at mindst 34.568 palæstinensere er dræbt.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU