Flere daginstitutioner i København lukkes grundet færre børn

6. MAJ 2024 • 14:29INDLAND/KRIMINAL

Københavns Kommune har 3000 færre børn end for fire år siden, og 33 daginstitutioner i byen bliver nu ramt.

Som konsekvens af færre børn i København lukkes eller nedjusteres 33 kommunale daginstitutioner i byen.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunens nye prognose viser, at de allerede planlagte nedjusteringer af Københavns daginstitutioner ikke er tilstrækkelige, og antallet af børn i byen falder mere end først antaget.

Allerede før jul blev der sat gang i en nedjustering, men prognosen viser, at det ikke vil føre til en balance mellem børn og daginstitutionspladser.

Børne- og Ungdomsforvaltningen skal nu nedjustere antallet af daginstitutionspladser igen. Det vil ske i slutningen af 2024 og begyndelsen af 2025.

Kommunens beslutning vil berøre 33 daginstitutioner, og den bunder i, at økonomien skal hænge sammen, når der vil være et overskud af pladser i institutionerne.

- Vi har i dag næsten 3000 færre børn end for bare fire år siden, og vores prognoser forudser flere steder i byen et overskud af pladser de næste fem til otte år, siger Emil Brødsgaard, Centerchef i Børne- og Ungdomsforvaltningen, i pressemeddelelsen.

- Vi er allerede i gang med at nedjustere kapaciteten, og med en ny prognose i hånden bliver vi nødt til at speede processen op. Det handler om at undgå, at økonomien kører af sporet. Vi er nødt til at finde løsninger, så der kommer balance i tingene, forklarer centerchefen.

Københavns Kommune oplyser, at det er en afvejning af flere forhold, som får betydning for, hvilke institutioner der bliver berørt.

I de områder af København, hvor der er overskud af pladser, skal der nedjusteres. Dertil spiller økonomien også en rolle, hvor en del af byens udflytterinstitutioner vil blive berørt.

Disse udflytterafdelinger er typisk dyrere end andre daginstitutioner.

Forslaget er allerede blevet godkendt af Børne- og Ungdomsudvalget, og det skal nu i høring hos de 33 berørte daginstitutioner.

På et udvalgsmøde 19. juni vil politikerne træffe den endegyldige beslutning.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU